Aluevaalit 2022

Blogi

Ohessa raporttia käydyistä aluevaaleista tammikuussa 2022.

Hakametsän sosialidemokraatit kiittävät kaikkia ehdokkaita hyvästä vaalityöstä puolueen eteen! Koronapandemian keskellä vaalityö ei ollut kaikista helpointa, mutta silti onnistuimme vaalityössä näin hienosti.

Aluevaaleissa valittiin 724 ehdokkaasta 79 valtuutettua Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoon. Kokoomus voitti vaalit Pirkanmaalla ja koko Suomessa. Demarit tulivat toisiksi yhteensä 22,1% kannatuksella Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti keräsimme 19,3 % kannatuksen.

Demarit olivat suurimpia Pirkanmaalla Akaassa (26,2%), Hämeenkyrössä (26,2%), Juupajoella (27,6%), Mänttä-Vilppulassa (34,4%), Orivedellä (21,6%) ja Valkeakoskella (36,7%).

Valkeakoski oli Pirkanmaan demarivetoisin kunta aluevaaleissa keräämällä 36,7 prosentin kannatuksen kokoomuksen jäädessä toiseksi 20,9 prosentin kannatuksella.

Aluevaltuuston kokoonpano puolueittain
Tampereen kuntakohtainen vaalitulos aluevaaleissa

Aluevaalien tulokset näet kätevästi Ylen tulospalvelusta

Hakametsän sosialidemokraatit onnittelevat lämpimästi kaikkia valittuja aluevaltuutettuja sekä kaikkia ehdolle lähteneitä ehdokkaita kuin heidän tukitiimiläisiään. Historialliset ensimmäiset vaalit on käyty ja on aika ryhtyä töihin valmistelemaan Suomen historian suurinta hallinnollista uudistusta.