Hakametsän demarit esittävät Jyrki Koskista jatkokaudelle

Blogi

Hakametsän Sosialidemokraatit ry:n hallitus päätti kokouksessaan esittää kunnallisjärjestön nykyisen puheenjohtaja Jyrki Koskisen valitsemista jatkamaan SDP Tampereen Kunnallisjärjestön puheenjohtajana kolmannelle toimikaudelle vuosille 2022-2023.

Koskinen on toiminut SDP Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtajana kaksi kautta eli vuodet 2018-2021. Neljän vuoden aikana kunnallisjärjestön toiminta on kehittynyt voimakkaasti ja järjestössä on otettu käyttöön uusia toimintatapoja. Puolueosastojen ja rivijäsenten osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia on parannettu sekä viestintää kunnallisjärjestön toiminnasta on laajennettu. Luottamustehtäviä on hajautettu laajemmalle määrälle ihmisiä eli esimerkiksi keväällä 2019 noin 40 avoinna olleeseen tehtävään nimettiin 20 uutta henkilöä.

Eduskuntavaaleissa SDP:n äänimäärä kasvoi Tampereella yli viidellä tuhannella äänestäjällä 24.284 äänestä 29.963 ääneen.

Kuntavaaleissa SDP oli suurin puolue Tampereella 24,3 prosenttiosuudella ja 27.995 äänellä. Kannatus on toiseksi suurin kannatus suurten kaupunkien kesken (Lahti 24,8 %) ja se on ennätykselliset 6,6 prosenttia yli puolueen kannatuksen koko maassa. Kannatuksen kasvu oli +2,3 prosenttia (+3125 ääntä), mikä on suurin kasvu suurten kaupunkien keskuudessa. Tuloksena oli 17 kaupunginvaltuutettua, joka on toiseksi suurin lukumäärä 2000-luvulla.

Koskisen pääteema vuosille 2022-2023 on järjestöllinen kehittäminen sisältäen myös järjestörakenteen kehittämisen. Hyvinvointialueuudistuksen jälkeen SDP:n tulee profiloitua Tampereella uudella tavalla mm. elinkeinoelämän, asumisen, sivistyksen ja työllisyyden voimakkaana kehittäjänä. Toimintatapojen suhteen avoimuus ja järjestödemokratian vahvistaminen jatkuvat. Tämä toiminta luo pohjan SDP:n vaalivoitoille eduskuntavaaleissa 2023 ja kuntavaaleissa 2025.

Koskinen on toiminut aiemmin Hakametsän Sosialidemokraatit ry:n puheenjohtajana kuusi vuotta vuodet 2013-2017 ja 2020.

Koskisella on vankka järjestökokemus opiskelijajärjestöissä ja akavalaisessa ammattiyhdistysliikkeessä sekä valtakunnallisessa potilasjärjestössä. Hän toimii erilaisissa luottamustehtävissä mm. YH Kodit Oy:n hallituksen jäsenenä ja TSOP:n hallintoneuvoston jäsenenä.

Koskinen työskentelee Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeessä toiminnanjohtajana. Aiemmin Koskinen työskenteli 25 vuotta Tampereen Insinöörit ry:ssä toiminnanjohtajana.

Lisätietoja henkilöstä www.jyrkikoskinen.fi

Lisätietoja puolueosastosta https://hakametsandemarit.fi/hallitus/hallitus/