Ari Wigelius – Valtuutettu palveluksessasi

Ari Wigelius

“Ari Wigelius on Hakametsän Sosialidemokraattien toinen kaupunginvaltuutettu Tampereen valtuustossa. Hän työskentelee Sähköliitossa järjestöasiantuntijana ja asuu perheensä kanssa Tampereella Härmälässä.”

Pätkätyöllä perhe ei elä! Osoitettiin mieltä pätkätyöläisten puolesta Tampereen rautatieasemalla. Kuvassa Jussi-Pekka Ahonen(vasemmalla), Tommi Rönö(keskellä) ja minä oikealla.


Miksi olet liittynyt puolueeseen ja Hakametsän jäseneksi?

Liityin puolueeseen 22.11.2010, kun halusin vaikuttaa yhteiskunnan asioihin enemmän kuin ay-aktiivina pystyin silloin vaikuttamaan. Puolueen valinta oli minulle helppo, koska olen äänestänyt vaaleissa aina demareita. Puolueen arvot ovat minulle ytimessä, enkä halua siirtää puolueen linjaa mihinkään suuntaan kuin eteenpäin. Demareiden on ryhdistäydyttävä ja jalkauduttava paremmin kansan pariin, siksi olen usein tavattavissa toritilaisuuksissa tai tapahtumissa. Minuun saa aina ottaa yhteyttä ja pyrin olemaan tavoitettavissa sosiaalisessa mediassa kuin perinteisten viestintävälineiden kautta.


Mihin asiohin haluat vaikuttaa politiikassa?

Kävin Jyrki Liikan kanssa puhumassa maaliskuun 2020 Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksesta. Kuuntele podcast: https://urly.fi/1wuT

Haluan puolustaa vähäosaisia sekä aion olla aktiivinen työmarkkinakysymyksissä. Moni demari vierastaa sanaa köyhä, koska meidät nähdään keskiluokan puolueena. Minusta meidän tulee olla kaikkien yhteiskuntaluokkien puolue, mutta erityisesti pitää huolta kaikista vähäosaisimmista. Minulle hyvinvoivan yhteiskunnan mitta on, kuinka se pitää huolta heikoimmista. Tampereella haluan nähdä työttömyyslukujen aleneva, ruoka-avun tarpeen vähenevän ja eläkeläisitä pidettäisiin paremmin huolta esimerkiksi Koukkuniemessä. Taloudenpidossa kaupungin eurot ovat mielestäni arvokysymyksiä ja tulen osaltani pitämään euroja jaettaessa ääntä sen ryhmän puolesta, joka on kaikista eniten jäänyt paitsiolle viime vuosina.

Millaisena näet demareiden tulevaisuuden?

Minusta demareiden on kirkastettava ajatuksensa tulevaisuuteen.  Puolueemme on tällä hetkellä tienhaarassa, uskallammeko me uudistautua, vai jatkammeko passiivisina seuraajina. Toivon, että valtuutettuna pääsen osaltani tekemään uudistuksia, jotka kantavat heldelmää tulevaisuudessa. Tampereen kaupunginvaltuustossa olemme saaneet pormestariohjelman ansiosta monia meille tärkeitä hankkeita eteenpäin kuten työllisyyden hoitoon tehdyt panostukset.

Kuinka vietät vapaa-aikaasi?

Vietän mahdollisimman paljon aikaa perheeni kanssa, jonka ansiosta oikeastaan jaksan kiireistä arkea. Perheeseni kuuluvat vaimoni Sini-Anna sekä pojat Oskari ja Akseli. Käyn myös paljon katselemassa paikallisten jalkapalloseurojen edes ottamuksia. Suosikkijoukkueeni on Tampereen Pallo-Veikot.  Toki seuraan tiivisti myös muuta urheilua.

Ari Wigelius

Tampereen kaupunginvaltuutettu
järjestöasiantuntija, perheenisä
Hakametsän hallituksen jäsen

050 68 298
ari.wigelius@gmail.com
@AriWigelius
13.4.1984
www.ariwigelius.fi